ДЕВЕТ СВАСТИКА

ДЕВЕТ СВАСТИКА
СУНЧАНИ КРСТ. НЕБЕСКИ КРСТ. СВЕТОЧ. КОЛЕДНИК. ДУШЕВНА СВАСТИКА. СВАРОЖИЧ. СТРИБОЖИЧ. ВЕДАМАН. ВАЛКИРИЈА

уторак, 16. мај 2017.

Poruke sa neba



Објављено је 16.03.2014.
CIJELA Biblija zapravo je poruka s neba — poruka koju nam je naš nebeski Otac poslao za naše dobro. No prije više od 2 000 godina jedan je anđeo, za kojeg Biblija kaže da “stoji pred Bogom”, u dva navrata posjetio ljude i prenio im posebne poruke. Taj se anđeo zvao Gabrijel. Pogledajmo u kojim su se okolnostima odigrala ta dva važna posjeta.

Prvi se zbio 3. godine prije nove ere. U judejskim brdima, vjerojatno nedaleko od Jeruzalema, živio je Jehovin svećenik po imenu Zaharija. On i njegova žena Elizabeta bili su već u poodmaklim godinama, a nisu imali djece. Dok se Zaharija jednom prilikom nalazio u Božjem hramu u Jeruzalemu, jer je bio njegov red da vrši svećeničku službu, iznenada mu se s desne strane kadionog žrtvenika ukazao anđeo Gabrijel.

Zahariju je obuzeo silan strah, no Gabrijel ga je umirio, rekavši mu: “Ne boj se, Zaharija, jer su uslišene tvoje usrdne molitve i žena tvoja Elizabeta rodit će ti sina! Daj mu ime Ivan!” Rekao mu je i da će Ivan “biti velik u očima Jehovinim” i da će “pripremiti Jehovi narod spreman”.

No Zaharija mu nije vjerovao. Činilo mu se nemogućim da bi on i Elizabeta u tim godinama mogli dobiti dijete. Zato mu je Gabrijel rekao: “Zanijemjet ćeš i nećeš moći govoriti do dana dok se to ne dogodi, jer nisi povjerovao riječima mojim.”

Za to vrijeme ljudi što su bili ispred hrama pitali su se zašto se Zaharija tako dugo zadržao u svetištu. Kad se napokon pojavio, svima je bilo jasno da se dogodilo nešto vrlo neobično jer nije mogao govoriti, nego je samo rukama davao znakove.

Po završetku svoje službe u hramu Zaharija se vratio kući. Nije prošlo dugo, a Gabrijelove su se riječi obistinile — Elizabeta je doista zatrudnjela! U iščekivanju prinove povukla se u osamu i pet mjeseci nije izlazila iz kuće.

Nakon nekog vremena anđeo Gabrijel opet se pojavio. S kime je ovaj put razgovarao? S neudanom djevojkom iz grada Nazareta koja se zvala Marija. Kakvu je poruku njoj prenio? “Našla si milost kod Boga”, rekao joj je. “Evo, zatrudnjet ćeš i rodit ćeš sina. Daj mu ime Isus!” Potom je nastavio: “On će biti velik i zvat će se Sin Svevišnjega. (...) On će kraljevati nad domom Jakovljevim zauvijek i kraljevstvu njegovu neće biti kraja.”

Za Gabrijela je sasvim sigurno bila velika čast to što je mogao prenijeti te poruke s neba. A kad saznamo nešto više o Ivanu i Isusu, još ćemo bolje razumjeti zašto su one bile tako važne. 2. Timoteju 3:16; Luka 1:5-33.

Нема коментара:

Постави коментар